Barnebruden Moyna

Barnebruden Moyna

Dette er historien til Moyna.

Moyna fra Bangladesh var 11 år gammel da hun måtte gifte seg med sitt søskenbarn. Gjentatte ganger ble hun voldtatt av ektemannen, og får en datter.

Moyna blir solgt videre til et bordell av ektemannen, kun 13 år gammel. Her hadde hun inntil 13 “kunder” om dagen.

Idag er Moyna blitt 19 år og har fått hjelp til å komme seg ut av bordellet, og fått en jobb takket være organisasjonen Basha, som Normisjon støtter.

Jeg føler livet mitt er over, men jeg prøver å fokusere på å tjene så mye penger som mulig slik at datteren min ikke vil oppleve det samme. Jenter i Bangladesh fortjener bedre, sier hun.

Alle er like mye verdt! Du kan hjelpe jenter som Moyna og gjøre en forskjell!

Instagram Moyna4

Barneekteskap er svært utbredt i Bangladesh og det er ikke uvanlig at jenter ned i 10-14 år giftes bort og får barn. En tredel blir gift før de fyller 15 år. Selv om myndighetene i Bangladesh har sagt at barneekteskap skal elimineres innen 2041, ser det ut til at lite er gjort for å nå dette målet. Vi ønsker å bidra til at færre jenter blir giftet bort som barn.

Like Mye Verdt har fokus på utdanning og støtter over 1200 elever og studenter. I hovedstaden Dhaka er 50% av studentene på den videregående skole Martin Luther College jenter. Like Mye Verdt støtter også flere barne- og ungdomsskoler i landet og gir stipend til elever på mange utdanningsnivå, også de som ønsker å ta høyere utdannelse. I tillegg støtter vi selvhjelpsgrupper som fokuserer på å forhindre barneekteskap, vold i hjemmet og tale kvinners sak i lokal politikk.

Du kan være med på å gi jenter en stemme og stoppe barneekteskap! 

By | 2018-05-16T11:31:35+00:00 May 16th, 2018|Categories: Bangladesh, Like Mye Verdt, Uncategorized|
%d bloggers like this: