Majeda

Majeda

Hvert andre sekund står en jente barnebrud. Majeda (20) fra Bangladesh kunne blitt en av dem.

Som 12-åring
ble Majeda nesten giftet bort til en lokal politimann. Heldigvis ble hun reddet av en lokal selvhjelpsgruppe som Normisjon støtter. Utdanning er sentralt for å styrke jenters stilling. Nedenfor kan du støtte vår jentekampanje.

Barneekteskap er svært utbredt i Bangladesh og det er ikke uvanlig at jenter ned i 10-14 år giftes bort og får barn. En tredel blir gift før de fyller 15 år. Selv om myndighetene i Bangladesh har sagt at barneekteskap skal elimineres innen 2041, ser det ut til at lite er gjort for å nå dette målet. Vi ønsker å bidra til at færre jenter blir giftet bort som barn.

Like Mye Verdt har fokus på utdanning og støtter over 1200 elever og studenter. I hovedstaden Dhaka er 50% av studentene på den videregående skole Martin Luther College jenter. Like Mye Verdt støtter også flere barne- og ungdomsskoler i landet og gir stipend til elever på mange utdanningsnivå, også de som ønsker å ta høyere utdannelse. I tillegg støtter vi selvhjelpsgrupper som fokuserer på å forhindre barneekteskap, vold i hjemmet og tale kvinners sak i lokal politikk.

Du kan være med på å gi jenter en stemme og stoppe barneekteskap! 

By | 2017-11-23T12:57:48+00:00 November 15th, 2017|Categories: Bangladesh, Like Mye Verdt|
%d bloggers like this: